Gewonnen!

Jong Opgebrand heeft een NL-award gewonnen voor beste radioproductie! Wauw! Wat gaaf! Ik ben super blij met deze prijs.

Ik heb lang gewerkt aan de reportage en deze ook ontzettend persoonlijk gemaakt. Ik ben blij dat de jury dit ook heeft gezien.

Hieronder is het jurycommentaar te lezen:

Een mooie radiodocumentaire, waarin vanuit het perspectief van de maker te horen is hoe bij haar een burn out ontstaan is. In persoonlijke en intieme scènes
beschrijft ze hoe ze hiermee is omgegaan en hoe ze er uit is gekomen. Ook haar moeder en vriend worden geïnterviewd, maar vooral de persoonlijke momenten
waarin ze de luisteraar direct aanspreekt, komen keihard binnen. Mooi in vorm en goed gemonteerd. Een spannende opening die aangeeft hoe verwarrend het is in het hoofd van een patiënt.

De persoonlijke insteek voor dit radioprogramma zorgt voor een unieke beleving bij de luisteraar. Als aan een dagboek vertrouwt de maker haar gevoelens en gedachtes toe aan de microfoon. Zij stelt een actueel probleem aan de kaak, wat de regio overstijgt. Radio is bij uitsteek het medium voor deze intieme documentaire. De unanieme winnaar in de categorie Beste Radioprogramma is dan ook Omrop Fryslân met Burn-out bij jongeren.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s